torsdag 1 april 2010

Här är svaret

Jag öppnade Svd idag och hittade igen henne 23 år senare. Nu är hon påväg mot nya mål i FNskrapan i New York. Tio år satt hon i EUbyråkratin. Under den tiden hann hon driva igenom EUs mest omfattande lag om miljögifter och hon var näst högste kommisionär.
Margot från Kåge i Västerbotten.(Wallström)

6 kommentarer:

Jenny L sa...

Margot är imponerande! Hon går sina egna vägar. Det gillar jag!

Granne med potatisodlaren sa...

Ja. Hon är verkligen en person som har en egen kompass. Jag kommer aldrig att glömma när hon analyserade sitt eget blod för att få igenom lagar mot miljögifter.

Jenny L sa...

Wow! Lite som en svensk Erin Brockovich alltså!

Granne med potatisodlaren sa...

Det lyckades precis som för Erin. Lagen om miljögifter är den mest omfattande i EU.

Annika Estassy sa...

Hon är bra Margot! T är väldigt svag för henne men jag gillar henne ändå! :)

Granne med potatisodlaren sa...

Min favorit med Margot är när hon besöker ett äldreboende i Luleå och en 95-årig dam berättar att hon har frikort på SJ. Hennes man har varit lokförare. Damen som vet att tågen inte längre körs av SJ frågar Margot om hur det gick att flyga upp till Luleå. För nästa lördag ska hon flyga ner till Stockholm och ta tåget till sin dotter i södra Sverige.
Margot stannar länge och berättar om hur det går till att flyga och att det ska gå att ta tåget direkt från Arlanda söderut. Men hennes partivän Luleås kommunalråd Ulla Ölvebro bara suckar och vill gå vidare.
Margot tar sig tid att återvända till den gamla damen innan hon far vidare och säger: Lycklig resa. Den 95-åriga damen lyser av glädje och hon är så glad och nöjd.
Ulla Ö bara suckar.
Och nästa lördag reser den gamla damen söderut. Stolt håller hon i sitt frikort på SJ och det är den sista gången hon åker tåg.
Denna förmåga att se de människor som hon möter är en gåva som Margot Wallström har.