söndag 12 december 2010

Det här är en annan sida av hur Jan Björklund sviker eleverna

Läs Malin Ullgren. Hon beskriver så väl hur en splittrad skola och vuxna  tillsammans har krossat allt hopp om att skolan ska utveckla barnens förmågor.

Dagens Nyheter Weekend
12 Dec 2010

3 kommentarer:

Jane Morén sa...

Jag tycker meningarna:"Curlingföräldrarna har gjort en rimlig analys. De förbereder sina barn på att slå ut andra." är otrolig. Det är precis den känsla jag har fått inpå bara skinnet. Och precis det jag kände igår när jag satt på bussen ute i närförorten för att hälsa på vänner och återigen hörde ett privat samtal om pengar mellan två kvinnor i trettioårsåldern. De pratade om hur mycket deras lägenheter hade ökat i värde. Hemsk känsla av att landet springer ifrån en, att klyftorna verkligen ökar precis framför ens fötter. Att människorna är ens stad blir främlingar som spelar på andra arenor. arenor jag inte begripit tagit över förrän det är överallt.

Jane Morén sa...

Jag menar alltså inte specifikt bostadspriser, men att allt går igen, vinstmaximering, individuell karriär, vem får högst pris, vem vinner budningen, går igen sen i hela tillvaron.

Granne med potatisodlaren sa...

Ja, du Jane. Ibland blir jag alldeles matt. Speciellt när föräldrar bestämmer vad barnen ska studera och vad de ska bli redan på BB.