måndag 31 januari 2011

Vem är det som vinner?

En win-win situation säger Heidi Ström chef för Human resources på Volvolastvagnar om att hon hyr in 30 porcent av de anställda. Ni läser rätt. Personalchefen på Volvolastvagnar kan inte uttrycka sig på svenska, och hon anser att det är bra för både företaget och de anställda att 30 procent inte vet om de har jobb imorgon.

Vem vinner på det? De anställda som hänger löst, eller de som äger aktier i Volvo. Eller kanske Heidi Ström, hon är ju personalchef för bara 70 procent av de som arbetar i företaget. Hur mycket sänktes hennes lön när hon lämnade bort ansvaret för 30 procent av de anställda?

2 kommentarer:

Jane Morén sa...

Vilken hemsk arbetsmarknad vi har där folk ska krypa för ett jobb och ständigt hänga i ovisshet. Det är makt och maktlöshet i spotbelysning. Jag tycker att alla chefer måste arbeta på golvet en månad om året till minimilön, år efter år, så de aldrig glömmer hur det är där nere.

Granne med potatisodlaren sa...

Jag kanske ska ursäkta min bitterhet men jag blir så irriterad på att människor som inte behöver riskera något kan förstöra chansen till ett vanligt arbetsliv. Bara det att kalla sig HR-manager istället för personalchef.