onsdag 7 augusti 2013

De här innehåller mycket smör, tror jag.

Ja, bullarna innehåller 10 gram smör. Alldeles för mycket och alldeles för gott. De lever i vår familj sen en sommarresa runt vårt land. Vi tog vår gamla husvagn och körde 170 mil ner till Smygehuk. Vid stranden plockade vi kalkstenar och musselskal. Vi letade efter bärnsten och fick ett tips om ett fik. Då kallades det Systrarna Lundgren, eller Flickorna på Skäret. Istället för bärnsten fick vi med oss ett recept på  systrarnas bullar. Ett recept som vi bakade efter för att en dag tappa bort det. Vilken lycka när en av våra grannar varit på Skäret och hämtat ett nytt. Värt guld i våra ögon.

25 bullar från Skäret

2,5 dl mjölk
125 gram smör
1 dl socker
1 pkt jäst
1 tsk kardemumma
8 dl mjöl

Låt jäsa i 20 minuter,
baka ut degen och fyll den med
 100 gram smör, 1 msk vaniljsocker, 1 tsk kardemumma som du rört ihop.

Låt jäsa i 30 min och pensla bullarna med mjölk och strö över pärlsocker.

ugnen ska stå på 250 grader och det tar cirka 8 minuter att få dem klara.

De innehåller mycket för mycket smör så bullarna bakas inte så ofta nu när vi alla blivit allt rundare. Men en gång per sommar så har vi kalas på systrarnas bullar.


Inga kommentarer: